ГЕОРГИ КОЦАКОВ

Основният смисъл на моите фотографски цели се крие в „егоистичното“ желание да споделя на всяка цена, възхищението си от творческият гений на природата. Защото това е най-смислената, мъдра и безкористна пропаганда, която един фотограф може да си позволи.

Роден на 11 юли 1967 година в Благоевград. От седемгодишен започва да се занимава с наблюдения върху живота на животните и да рисува моменти от него.

Няколко години по късно става сътрудник на орнитологическата централа при БАН и попада на орнитологичниятстанционар “Рупите“, където опръстенява птици и започва да ги снима.

Тогава се запознава с магията на „уайлдлайф“ фотографията и придобива първите си обективи и камери. Участва в авторски колективи и пише самостоятелни статиии за птиците. Завършил е биология и право.

През 1987 година започва работа като зоолог и уредник към природонаучният отдел на музея в Благоевград, където изследва и фотографира фауната на Югозападна България, обогатявайки списъка и с няколко нови за момента видове.

Участва в изложби във Франция и Италия. По покана на чужди фотографски академии пише лекторски статии за снимането на животни.

Работил е за западни агенции и публикувал кадри във водещи медии като „Гардиън“, „Телеграф“ и др.

Работил е и продължава да работи като професионален фотограф в списания, пишейки илюстрирани статии за фауна.

© 2009-2020 MacroPic. All Rights Reserved.