• ФУУД ФОТОГРАФИЯ

  Дейвид Лофтус и Джейми Оливър

  За много от нас празниците са ядене, ядене и пак ядене. В този кратък урок с нас ще споделят своя опит известният кулинар Джейми Оливър и професиональният фууд фотограф Дейвид Лофтус.

  Прочети още...  
 • FAQ ЗА ПРЕДМЕТНАТА ФОТОГРАФИЯ #4. ОСВЕТЛЕНИЕ В ПРОДУКТОВАТА ФОТОГРАФИЯ

  За предметна фотография се използва два типа осветление – постоянно и импулсно.

  Постоянното осветление не е скъпо, могат да се използват подръчни средства като халогенни и енергоспестяващи лампи. Те са любими на начинаещите, доколкото позволяват светлинна схема да се построи нагледно. Но и налага редица съществени ограничения:

  Прочети още...  
 • РЕКЛАМНА ФОТОГРАФИЯ НА ДРЕХИ В 7 СТЪПКИ

  Следните насоки ще ви помогнат да създадете качествена рекламна фотография на облекла, представено от модел.
 • FAQ ЗА ПРЕДМЕТНАТА ФОТОГРАФИЯ #5. ИЗБОР НА ФОН В ПРОДУКТОВАТА ФОТОГРАФИЯ

  Като правило, клиентът сам определя на какъв фон ще се снима изделието. Но въпреки това е сте длъжни да го информирате, че предмет, заснет на бял фон трудно може да се мотнира на тъмен фон.

  Прочети още...  
 • ЗАЩО Е НУЖНО ЗАСНЕМАНЕ НА СТОКИ ЗА КАТАЛОГ ИЛИ ИНТЕРНЕТ МАГАЗИН?

  Собствениците и управителите на интернет магазини знаят, че от това как е представена стоката зависят продажбите.

  Прочети още...

ХЪРБ РИТС

Хърб Ритс (Herb Ritts) е известен фотограф и знаменитост в света на модата.

За снимките му са характерни отчетливите линии и силните форми. Болшинството от работите му са черно бели портрети в стила на класическата гръцка скулптура.

Родил се в Лос Анджелис, Калифорния, на 13 август 1952 г. Родителите му, Херб и Шърли Ритс били собственици на успешен мебелен бизнес. Образованието си получил на източното крайбрежие, в колежа Бард в Ню Йорк, където изучавал икономика и история на изкуството. Учейки в колежа, Ритс признал пред родителите си, че е гей и срeщнал разбиране и поддръжка от тях. След завършването на колежа той се върнал в Лос Анджелис, където започнал работа като търговски представител на фирмата на родителите си.

През 70-те Ритс започнал да се интересува от фотография и започнал да посещава вечерни курсове. Повратен момент станала срещата на млад човек и решил да го снима. Младият човек по-късно станал известен актьор, Ричард Гиър (Richard Gere). Снимката донесла на Ритс някакви доходи и той решил да се захване с фотография по-сериозно.

Ритс бързо получил признание като майстор на художествената и рекламната фотография. Снимал много известни хора, музиканти и актьори, Кристофър Рийв (Christopher Reeve), Далай Лама (Dalai Lama), Елизабет Тейлър (Elizabeth Taylor), Роналд Рейгън (Ronald Reagan), Стивън Хокинг (Steven Hawking), Едуард Нортън (Edward Norton), Мадона (Madonna), Анет Бенинг (Annette Benning), Синди Крауфорд (Cindy Crawford) и много други, работил във водещите списания за модата: Interview, Harper's Bazaar, Vogue, Elle, публикувал множество фотоалбуми за водещи световни дизайнери: Giorgio Armani, Revlon, Chanel и Calvin Klein.

През 1991 Хърб получил MTV Video Awards за работата над клипове за Джанет Джексон (Janet Jackson) и Крис Айзък (Chris Isaak). Риц също работил като режисьор-постановчик на такива проекти, като "Mariah #1's" (1999), "Janet Jackson: Design Of A Decade 1986-1996" (1996), "Intimate Portrait: Cindy Crawford" (1998) и "Murder In The First" (1995). От 1996 до 1997 г. някои от работите на Хърб Ритс са изложени в Бостънския Музей на Изобразителните Изкуства, щата Масачузетс, и събрали повече от 230000 посетители.

Хърб взел активно участие в борбата със СПИН и бил член на много благотворителни организации - amfAR, Elizabeth Taylor AIDS Foundation, Project Angel Food, Focus on AIDS, APLA, Best Buddies, Special Olympics, The Elton John Aids Foundation. Самият Риц бил серопозитивен.

Хърб Ритс (Herb Ritts) починал на 22 декември 2002 г. в Лос Анджелис от пневмония.

 

2010 © MACROPIC

0
0
0
s2sdefault
 • ПОДГОТОВКА НА СНИМКАТА ЗА ПУБЛИКУВАНЕ

  В последно време достатъчно често забелязвям изказвания от типа "Никакъв Фотошоп".

  Прочети още...  
 • МАКРОМЕХ

  Използването на макромех е друг метод за превръщане на обикновен обектив в макрообектив. Разтяга се до 100, 200 и повече мм. Като цена е съизмерим с проксарните лещи, т.е. евтин.

  Прочети още...  
 • МАКРОФОТОСНИМКА: ПРИСПОСОБЛЕНИЯ ЗА ОГЛЕДАЛНО-РЕФЛЕКСЕН ФОТОАПАРАТ

  Втората статия от замисления цикъл от статии за макрофотографията. В първата статия Съвети за макроловците, предлагам няколко съвета към любителите на макролова на безгръбначни

  Прочети още...  
 • МАКРОПРЪСТЕНИ

  Използването на макропръстени е друг метод за превръщане на обикновен обектив в макрообектив.

  Прочети още...  
 • ПРОКСАРНА ЛЕЩА

  Най-лесния и евтин начин за макрофотография е използването на проксарни (макро-) лещи (филтри).

  Прочети още...
© 2009-2018 MacroPic. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.