• FAQ ЗА ПРЕДМЕТНАТА ФОТОГРАФИЯ #1. ПРИЕМАМЕ ПОРЪЧКА

  • Посетете в магазина на клиента и вижте как са изложени изделията на витрината.
  • Не се срамувайте да поискате от клиента фирмени поставки, стойки и др. за сътветната стока, ако има такива. Оригиналната опаковка също може да съдържа всякакв вид стойки, поставки и др. Прочети още...  
  • 10 СЪВЕТА ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА ЕФЕКТНИ СНИМКИ ЗА ИНТЕРНЕТ МАГАЗИН

   При създаването на собствен интернет магазин пред вас възникват две основни задачи: в него да влязат посетители и отваряйки го, да не го напуснат веднага. За това несъмнено помагат красивите, увлекатерни снимки, които при цялата си художественост са длъжни да разкажат какво именно продавате.

   Прочети още...  
  • ПРОДУКТОВО ЗАСНЕМАНЕ НА ТЪКАНИ

   Било то ръчно плетиво или елитна коприна, обкръжени сме от тъкани. Днес ще разгледаме схеми , помагащи за заснемането им. Вашите приятели, занимаващи се с ръкоделие ще ви боготворят и ако наистина ви се получават добре, даже можете да си намерите фотоместенце в голяма компания, занимаваща се с текстил.

   Прочети още...  
  • 10 СЪВЕТА ЗА ПРЕДМЕТНАТА ФОТОГРАФИЯ

   Автор yjhsu

   Въпреки развитието на технологиите, привлекателноста на предметната снимка /фотография/ не се е загубила и до днес.

   Прочети още...  
  • ПРЕДМЕТНА СНИМКА НА ДИМ

   “smoke”, автор Raul Ospina

   Заснемането на дим не е лесно, но ако имате време или стоите вкъщи в някой дъждовен ден, можете да опитате.

   Прочети още...

ДЕЙВИД ХАМИЛТЪН

Дейвид Хамилтън (David Hamilton) се родил на 15 април 1933 г. във Великобритания.

Детството му преминало в Лондон. С началото на Втората Световна Война Дейвид напуснал училище. По време на евакуациите ХамилтОн пребивавал в Дорсет, който е източник на вдъхновение през целия му живот.

 

След войната Хамилтън се върнал в Лондон. Веднага след като завършил училище, семейството му се преместило във Франция, която станала негов дом.

Художествените навици на Дейвид са изградени в хода на работа като архитект. На 20 пристигнал в Париж, където работил като графичен дизайнер заедно с Петер Кнап (Peter Knapp) в ELLE.

След като Дейвид станал известен, списанието Queen го подмамило с длъжността арт директор. Но любовта към Париж не напускала Хамилтън и той се върнал в любимия си град , където скоро станал арт директор на Printemps. Дейвид започнал занимания с комерсиална фотография и уникалният му стил бързо му донесъл успех.

Неговите работи се печатали в Realites, Twen и Photo. В края на 60-те снимките на Хамилтън станали разпознаваеми. По-нататъчният му успех е съпроводен от десетки албуми с милионни тиражи, пет филма и огромен брой изложби.

През декември 1977 г., едновременно с пускането на филма Bilitis, в галерията Images Gallery в Ню Йорк се състояла изложба от работите на фотографа.

През 2003 г. стилът му на снимане с омекотен фокус се върнал във водещите издания за мода Vogue, ELLE и т.н.

Понеже често обекти на снимките на Хамилтън са тийнейджърки, фотографиите му са в авангарда на дебатите "изкуство или порнография". Характерни за противниците на Хамилтън са думите на Глен Холанд, 73-годишен фотограф от Сен Тропе: "Ние сме дълбоко огорчени и разочаровани от това, че Дейвид Хамилтън е един от най-най-успешните фотографи в света. Книгите му се продават в милиони екземпляри."

Основните обвинения в детска порнография се чуват от Северна Америка и Британия. В края на 90-те консервативно настроените Американски Християни протестирали около книжарниците, продаващи книгите на Хамилтън. Усилията им не дали резултати.

През 2005 г. полицията на графство Съри в южна Великобритания обявила книгите на Дейвид Хамилтън за незаконни. По-късно полицията била принудена да поднесе публично извиненията си за необосновани обвинения, направени от детектив Саймън Леджър и да заяви, че няма основания за забрана на работите на Дейвид Хамилтън. 

2010-2017 © MACROPIC

0
0
0
s2sdefault
 • МАКРОМЕХ

  Използването на макромех е друг метод за превръщане на обикновен обектив в макрообектив. Разтяга се до 100, 200 и повече мм. Като цена е съизмерим с проксарните лещи, т.е. евтин.

  Прочети още...  
 • МАКРОФОТОГРАФИЯ НА ГЪБИ

  Бяла гъбка в гората
  Някакъв лист непознат
  е залепнал на шапката.
  XVII в. Мацуо Басьо

  Прочети още...  
 • УВЕЛИЧЕНИЕ. МАЩАБ

   

  Някои начинаещи фотографи бъркат термините "увеличение", "мащаб" и снимка в естествен размер.

  Прочети още...  
 • ФОКУСИРОВЪЧНИ РЕЛСИ

  Фокусировъчните релси (Макрорелси, макрошейна, Focusing Rail) се поставят между главата на статива и фотоапарата и позволяват при фокусиране да се движи камерата, а не както при обичайното фокусиране - чрез въртене на гривната на фокуса. При снимане с фиксиран мащаб това е единственият начин на фокусиране.

  Прочети още...  
 • ПОДГОТОВКА НА СНИМКАТА ЗА ПУБЛИКУВАНЕ

  В последно време достатъчно често забелязвям изказвания от типа "Никакъв Фотошоп".

  Прочети още...
© 2009-2018 MacroPic. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.