• 10 СЪВЕТА ЗА ПРЕДМЕТНАТА ФОТОГРАФИЯ

  Автор yjhsu

  Въпреки развитието на технологиите, привлекателноста на предметната снимка /фотография/ не се е загубила и до днес.

  Прочети още...  
 • 8 ГРЕШКИ ПРИ ОБРАБОТКАТА НА ПРОДУКТОВИ СНИМКИ

  photo by Boris Matijasevic

  1. Недостатъчно бял фон.

  Ако сте избрали бял фон за снимката, то той трябва да бъде именно бял, а не сив. Ако искате сив фон, той трябва да е по-тъмен и най-добре с градиент.

  Прочети още...  
 • ПРЕДМЕТНА СНИМКА НА ДИМ

  “smoke”, автор Raul Ospina

  Заснемането на дим не е лесно, но ако имате време или стоите вкъщи в някой дъждовен ден, можете да опитате.

  Прочети още...  
 • ИЗБОР НА ФИЛТРИ ЗА СТУДИЙНА ПРОДУКТОВА ФОТОГРАФИЯ

  Тази статия продължава цикъла от уроци по рекламна фотография.

  Прочети още...  
 • FAQ ЗА ПРЕДМЕТНАТА ФОТОГРАФИЯ #1. ПРИЕМАМЕ ПОРЪЧКА

  • Посетете в магазина на клиента и вижте как са изложени изделията на витрината.
  • Не се срамувайте да поискате от клиента фирмени поставки, стойки и др. за сътветната стока, ако има такива. Оригиналната опаковка също може да съдържа всякакв вид стойки, поставки и др. Прочети още...

СВЕТОДИОДНО РИНГОВО ОСВЕТЛЕНИЕ

Сравнително евтина алтернатива на макроринговата светкавица. В повечето случаи прилича досущ на нея, като захранващият блок се закрепва към гнездото на светкавицата на тялото на фотоапарата.

В различните модели се вграждат различен брой светодиоди (LED)(до 60), като има възможност за управление на мощността дифузно, чрез намаляване на броя светещи диоди, така и чрез включвена на едната полуокръжност за едностранно осветяване (отгоре или отдолу, отляво или отдясно). Закрепят към резбата за филтри на обектива чрез адаптери.

Съществуват модели, които освен рингова, имат и две подвижни глави за по-широки възможности за творческа фотография. Има и модели, при които захранващият блок е интегриран към осветителното тяло, т.е. не е изнесен върху тялото на фотоапарата. Това позволява използването им с компактни фотоапарати, които нямат гнездо за външна светкавица.


+ Цена. Значително по-евтини от рингова светкавица.
+ Оценка на светлинния рисунък на сцената визуално, преди да се направи снимката, съответно фотоапаратът коригира експозицията при вече осветен обект.
+ Някои модели позволяват използването с компактни фотокамери, които нямат гнездо за външна светкавица.
+ Удобни за работа.


- Позволяват работа на много къси дистанции, като производителите дават максимална дистанция до 40-50 см., като в повечето случаи са в сферата на добрите пожелания.
- Енергоемки, кратък ресурс на работа. При постоянно осветление за разлика от светкавиците, характеристиката е продължителност на работа, а не в брой светвания (с един комплект батерии). При най-скъпите модели производителят дава 40 минути, които на практика са значително по-малко.

0
0
0
s2sdefault
 • МАКРОФОТОГРАФИЯ НА ГЪБИ

  Бяла гъбка в гората
  Някакъв лист непознат
  е залепнал на шапката.
  XVII в. Мацуо Басьо

  Прочети още...  
 • МАКРОФОТОСНИМКА: ПРИСПОСОБЛЕНИЯ ЗА ОГЛЕДАЛНО-РЕФЛЕКСЕН ФОТОАПАРАТ

  Втората статия от замисления цикъл от статии за макрофотографията. В първата статия Съвети за макроловците, предлагам няколко съвета към любителите на макролова на безгръбначни

  Прочети още...  
 • МАКРООБЕКТИВ

  Макрообективът е най-подходящия избор за макрофотография, т.е. с него се постига най-добрия резултат. Конструиран специално за макрофотография, с по-висока резолюция и значително "по-остър" от нормалните си събратя.

  Прочети още...  
 • СВЕТОДИОДНО РИНГОВО ОСВЕТЛЕНИЕ

  Сравнително евтина алтернатива на макроринговата светкавица. В повечето случаи прилича досущ на нея, като захранващият блок се закрепва към гнездото на светкавицата на тялото на фотоапарата.

  Прочети още...  
 • ТЕЛЕКОНВЕРТОР

  Телеконверторът също може да бъде използван в макрофотографията. Всеки голям поизводител има в гамата си от обективи и телеконвертори.

  Прочети още...
© 2009-2018 MacroPic. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.